En bedemand kan blive den fortrolige at snakke med

05 marts 2021
Anders Lundtang Hansen

Et dødsfald kan komme ventet efter længere tids sygdom, hvor man næsten er glad for, at afdøde nu har fået fred efter sådan et langt smertehelvede.

Eller også får man den beklagelige besked, at en person er død i trafikken eller via et slagtilfælde lige pludseligt, som man ikke havde set komme.

Man kan sige, at hvis personen var i en fremskreden alder, og vedkommende havde levet et langt og godt liv, så er det måske meget rart at smutte herfra uden de store skavanker, og hvor “stikket” så at sige bare bliver trukket ud, uden man selv opdagede det.

Men de efterladte skal også forholde sig til det, og man kan dele de følelser med andre, eller man kan være så hårdt ramt, at man må til psykolog.

Ellers kan man måske også snakke med bedemanden.

Bedemanden vil gerne lytte til dig

En bedemand ved alt om det at miste og på forskelligt grundlag og ikke bare de praktiske foranstaltninger, som man skal tage sig af efterfølgende, som for eksempel kan løse hos http://auning-begravelsesforretning.dk/ , men hvor man også står tilbage med en masse følelser og tanker.

Det kan være svært at sige til de nærmeste, hvis man ikke deler samme opfattelse af døden, afdøde, eller de måske står et andet sted i deres proces med at kapere tabet.

Desuden har man måske også noget i klemme med de andre efterlade, eller man er uvenner med dem, eller de går mest op i at få fingre i arven.

Her kan det være godt at snakke og sludre med en bedemand, der har erfaring med at snakke om den slags og ikke har en personlig anke eller noget mellemværende med dig eller efterladte.

Vedkommende ønsker blot, at man får sagt farvel på en god måde under den sidste rejse – og får løn for det, selvfølgelig.