lavidanabila.dk

Vi har nemlig scoutet danske firmaer, og vi forsøger at give dig vores bud på de bedste steder at handle

Gulvafslibning i Brøndby? Vælg en professionel gulvmand til opgaven

Gulvafslibning i Brøndby? Vælg en professionel gulvmand til opgaven

Dine smukke, originale trægulve kræver en del pleje – især hvis du har valgt at lade dem behandle med lud, sæbe eller olie, som ikke forsegler træværkets overflade på samme måde som lak eller maling. Forsømmer du at vaske dit sæbebehandlede trægulv efter anvisningerne, vil den plejende og beskyttende hinde hurtigt blive slidt bort. Når denne først er væk, kan den ikke genskabes – og så vil træværket tørre ind.

Indtørrede træfibre er meget modtagelige over for støv og skidt, som trædes ned i gulvets overflade, samt spildte, farvede væsker (for eksempel te, kaffe, rødvin eller saftevand), som lynhurtigt vil opsuges i de porøse fibre og danne grimme skjolder. Disse misfarvninger kan ikke vaskes bort, og vil få dit trægulv til at fremstå ujævnt og snusket. Der skal ikke særlig meget til. Og da disse småskader typisk sidder i træets overflade, er det til alt held muligt at genskabe trægulvets smukke udseende – for eksempel med en effektiv gulvafslibning.

Hvordan foregår en gulvafslibning?

Ved en gulvafslibning, som foretages ved hjælp af en professionel slibe maskine, fjernes de øverste 1 – 2 millimeter af træværkets overflade. De varierende korn på det sandpapir, som er påmonteret slibe maskinen, sørger for, at gulvet bliver slebet jævnt over det hele, og at det til sidst fremstår helt glat og ensartet. Når et trægulv modtager en grundig gulvafslibning, vil fibrene i træværket rejse sig, klar til at modtage den plejende og beskyttende efterbehandling. Og har du ikke tid eller temperament til at varetage den opfølgende vedligeholdelse, som et sæbebehandlet gulv kræver, kan du vælge en anden og mindre krævende form for efterbehandling, for eksempel en klar lak.

Professionel gulvafslibning ved faglært håndværker

Du bør vælge en professionel fagperson til at forestå din gulvafslibning. Vedkommende vil have langt stærkere forudsætninger for at opnå et smukkere resultat på kortere tid, end du selv har. Du kan finde en dygtig gulvmand på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-broendby/