Hvad er den bedste form for træfældning i Århus?

17 juni 2021
Johanne Hansen

Når du skal til at fælde et træ … 

… ja så ligner det desværre nok ikke det på ovenstående billede. Kunne ellers være fedt. Ikke kun fordi du så ville have en lækker strand i baghaven med azure blåt hav, men også fordi det ville betyde, at det ville være verdens nemmeste træ at falde. 

Hvorfor dog i alverden det, tænker du? Det er jo kæmpe stort? Og ja det er det. Men det er fordi, at der er nul ting omkring træet, der kan blive ødelagt. Træfældning handler om så meget mere, end bare at fælde træet. Det handler om sikkerhed og tryghed. For når du fælder et træ, kan det hive overraskende mange ting med ned i faldet. 

Når du fælder et træ af en lille størrelse, kan det være nemmere at have med at gøre. Dets størrelse gør, at det ikke rammer så meget på sin vej, og hvis man fejlvurderer træets størrelse, gør det måske ikke så meget.

De større træer derimod … 

De større træer er nemlig ikke til at lege med. Her kan både træets fald, beskæring med farligt værktøj og uforudsete hændelser skabe risiko for personskader eller skader på bygninger, som kan være tæt på træet. Altså alle sammen ting, man helst vil undgå.

Hvis du overvejer at gøre det selv, er det altså ikke mærkeligt – det er der nemlig tusindvis af mennesker, der gør. Og næsten hver gang er der noget, der går galt. Men når du har læst dette burde du være ekstra overbevist om at: Træfældning er ikke meant to be “handy-man-hjemme-arbejde.”

Derfor kan det altså være en god idé at hyre en professionel, som ved hvad han eller hun laver. Der findes forskellige former for træfældning i Århus pris, og det kan være en god idé at sortere lidt i de forskellige former for udbydere.