lavidanabila.dk

Vi har nemlig scoutet danske firmaer, og vi forsøger at give dig vores bud på de bedste steder at handle

Kender du reglerne for solfilm på biler?

Kender du reglerne for solfilm på biler?

Det ser ikke bare flot ud, det er også praktisk og så virker det forebyggende mod indbrud. Solfilm. Men kender du reglerne for brugen af den mørke film til ruderne på din bil?

Solfilm på ruderne klæder bilen godt, og det er også praktisk, når børnene skal sidde på bagsædet, mens solen står højt på himlen – og så længe du overholder reglerne, er der ikke noget i vejen for at sætte den sorte film på ruderne.

Men hvordan er reglerne egentlig?

Der er flere forskellige ting, du skal forholde dig til, når det kommer til solfilm biler: Hvor på bilen solfilmen placeres, hvor mørk filmen er og hvor meget sollys filmen lader strømme igennem.

Regler for solfilm på biler

Inden du sætter solfilm på dine ruder, skal du undersøge lovgivningen; der er nemlig krav, du skal overholde.

Først og fremmest er der placeringen af solfilm. Det er ikke lovligt at montere solfilm i forruden og på ruderne i henholdsvis førersiden og passagersiden. Du må til gengæld gerne montere solfilmen på de bagerste sideruder samt på bagruden.

Dernæst er der tonen på filmen. Her er der krav om mindst 40% lysgennemgang, og den mørkeste solfilm går under navnet Tone 08. Vælger du den mørkeste, skærmer du ikke bare passagererne på bagsædet mod sol i øjnene, du sørger også for, at nysgerrige forbipasserende ikke kan se, hvad du har liggende på henholdsvis bagsædet og i bagagerummet.

Kan man selv montere solfilm?

Det er muligt at montere solfilm på bilens ruder på egen hånd, men det er ikke noget, der anbefales. Primært fordi det er svært at undgå bobler, og der skal ikke mange fejl til, før det bedre kan betale sig at få en professionel til at gøre det for dig. Vælger du sidstnævnte løsning, får du også gode råd med på vejen, ligesom du sikrer dig, at solfilmen overholder lovgivningen og ikke mindst at den holder i mange år.