Lån du bare penge til istandsættelse

19 januar 2021
Camilla Skøtt

Trænger boligen til en kærlig hånd, og gider du ikke selv svinge pensel og spand? Ja, så er det nødvendigt med håndværkere i huset, og det koster penge.

Har du ikke pengene, kan du låne dem. Orker du ikke at stå ansigt til ansigt med din bankrådgiver – eller ved du bare med sikkerhed, at han eller hun alligevel vil sige nej – så kan du låne pengene på nettet. 

Online lån har gennem mange år haft ry for at være farlige, men det er de ikke nødvendigvis. Der har været lånehajer iblandt, men faktisk er det ikke det, der har været den største faktor for gældsfælden. Det er i stedet, at mange danskere, både unge og gamle, har taget lån uden at tænke sig om. Og uanset hvilken form for forbrug, du låner penge til, så skal du tænke dig om – du skal nemlig have råd til at betale tilbage.

Læg et budget

Hvis du gerne vil låne penge, er det bedste du kan gøre, at lægge et budget. Og vi taler ikke om et hurtigt budget, du lige sjusser dig frem til i hovedet. Nej, du skal have de seneste tolv måneders kontoudtog frem, så du er sikker på, at du husker hver eneste lille udgift – og du skal også medregne de penge, du bruger på at gå på café, drikke drinks og købe gaver. 

Når du har et retvisende budget, kan du hurtigt og let overskue, hvor mange penge du har råd til at afdrage på et lån hver måned uden, at det bliver surt. Når du ved det, kan du begynde at indhente tilbud på lån, hvor løbetid og månedlig ydelse stemmer overens med din økonomi – på den måde ender du ikke i gældsfælden.

Vil du vide mere om at låne til istandsættelse, så læs denne artikel: https://idetilhjemmet.dk/laan-til-istandsaettelse-hos-online-bank/