lavidanabila.dk

Vi har nemlig scoutet danske firmaer, og vi forsøger at give dig vores bud på de bedste steder at handle

Lad en faglært gulvmand give dine trægulve nyt liv

Er du en af de mange bolig ejere, som i sin tid besluttede sig for sæbebehandlede trægulve i dit hus eller i din lejlighed? Så ved du sikkert alt om hvor krævende denne gulv type er.

Trægulve, som er behandlet med sæbe, er meget smukke og lyse at se på – og en sand fornøjelse at betræde. Dette skyldes den særlige behandlingsform hvor fed sæbe arbejdes ned i træværkets fibre, hvorved overfladen mættes og bliver helt glat.

Samtidig vil gulvets overflade få væske og smuds afvisende egenskaber, således at spildte væsker og snavs blot kan tørres bort med en klud. Men for at beholde disse egenskaber skal udtørring af træværkets fibre forhindres, hvilket sker gennem hyppig og grundig vask med særlig fed sæbe.

Ved denne vask, som helst skal foretages mindst én gang om ugen, styrkes og vedligeholdes den overfladiske hinde af sæbe, som holder gulvet kønt og stærkt. Og selv om du overholder denne rutine minutiøst, vil gulvet alligevel uvægerligt begynde at udvise tegn på slid efter nogle år med daglig anvendelse.

hvordan får jeg mit sæbebehandlede gulv pænt igen?

Du vil for eksempel opleve, at støv og snavs vil trædes ned i gulvet og her indlejre sig som gråligt matte slidspor der hvor gulvet oftest betrædes. Spildte væsker vil blive suget ind i de tørre fibre i gulvets overflade hvor der vil dannes grimme pletter og skjolder. Og når gulvets beskyttelse er væk, vil gulvet være ekstra udsat for solens skarpe stråler, hvilket vil resultere i solfalming – grimme gullige plamager der hvor lys indfaldet er allermest kraftigt.

Når gulvet først er nået til dette stadie af slitage, bør du få en professionel gulvmand til at komme forbi og slibe gulvets overflade. Med en gulvafslibning kan du komme alle de grimme skønhedspletter til livs – og med en ny sæbebehandling kan du få genskabt den smukke og skinnende overflade. Læs mere på gulvafslibning-priser.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *