lavidanabila.dk

Vi har nemlig scoutet danske firmaer, og vi forsøger at give dig vores bud på de bedste steder at handle

Leg og lær med børneplakater

Plakater er en enkel og effektiv visuel ressource til at engagere dit barn. Derfor er det en god idé at køb børneplakater – specielt dem hvor man kan lære noget ud fra dem ved at tale om motiverne. Det er både sjovt for børnene og deres forældre.

Vis først plakaten i et par sekunder, og skjul den derefter. Bed barnet fortælle, hvad han kan huske at se. Gentag dette et par gange mere. Bed barnet om at navngive et objekt fra plakaten, det kan der gå lang tid med.

Vis derefter billedet og beskriv scenen og situationen. Vis nu igen plakaten til barnet og bed ham om at se på anagrammerne og billederne ved siden af ​​dem. Bed ham fortælle dig, hvad hvert billede er. Bed ham om at bruge anagrammerne til at stave hvert ord.

Som med den første idé skal du udnytte billedet først. Fortæl for eksempel barnet, at han har 30 sekunder til at se på billedet og huske, hvad han kan se.

Dernæst, uden at vise billedet, stil barnet spørgsmål fra plakaten. Vis derefter plakaten og tjek deres ideer. Bed nu barnet om at studere de to billeder og beslutte, hvad der er forskellene mellem dem. Opmuntr derefter barnet til at bruge udtryk som “I det første billede er der en … men på det andet billede kan jeg se en….”.

Bed barnet om at se på historien med tre billeder og få ham til at gætte, hvad der sker. Bed ham om at beskrive begyndelsen, midten og slutningen af ​​historien. Bed nu barnet fortælle historien ved hjælp af alle de billeder og ord, der er givet på plakaten. Afhængig af konteksten, kan du bede barnet om at begynde historien, og selv fortælle videre og sådan kan I skiftes til at fortælle en lang, fin historie, indtil I har afsluttet historien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *