Plej din solkyssede hud med aftersun

17 august 2020
Astrid Pedersen

Hører du til dem som ynder at tilbringe sommeren udendørs i let påklædt tilstand? Så skal du huske at beskytte din hud mod solens farlige uv stråler. Og du skal samtidig huske at pleje den med en lækker aftersun lotion.

Hvorfor bruge aftersun lotion?

Måske tænker du at når du nu har brugt solcreme med høj beskyttelses faktor hele dagen behøver du ikke også at bruge aftersun lotion. Men her skal du tænke på at huden slet ikke er færdig med at arbejde det øjeblik du træder ud af solen. Huden knokler faktisk med at udbedre skaderne og med at regenerere. Og er du blevet bare den mindste smule rød kan du risikere at huden begynder at skalle af allerede næste dag hvis du ikke tilfører den fugt og næring.

Det er her din aftersun lotion kommer ind i billedet. En god aftersun lotion gør nemlig andet om mere end blot at fugte huden i overfladen. Med en aftersun lotion kan du bremse den skadelige udvikling som fører til tør, rynket og afskallet hud, samtidig med at du gør din smykke solkyssede kulør dybere og mere intens.

Der er rigtig mange forskellige slags aftersun lotion på markedet, og mange af dem har op til flere forskellige funktioner. Du kan for eksempel få en aftersun lotion som virker kølende og beroligende på huden, hvis denne synes varm og øm om aftenen efter en lang dag i solen. En sådan aftersun lotion indeholder typiske kamfer eller mentol og er utroligt behagelig at påføre sig.

En aftersun lotion med et højt indhold af Aloe Vera udtræk kan dulme svien og smerte fra såvel sol eksem som fra deciderede forbrændinger. Og så kan du vælge en aftersun lotion med glimmer eller med selvbrunende effekt hvis du ønsker at tage dig ekstra godt ud til aftenens fest.

Du kan finde et stort udvalg af aftersun lotion på www.sephora.dk