Regnmålere får dig godt igennem sommeren

30 januar 2021
Sara Mortensen

Har du år efter år haft svært ved at holde liv i din have, når sommermånederne kommer imod os? Det kan være svært at vurdere vandmængden i nogle måneder, og her kan regnmålere være din bedste ven!

Regnmålere er et redskab, der kan hjælpe dig til at holde øje med, hvor meget vand dine planter, blomster, urter og køkkenhaver skal have. I Danmark falder der ofte regn, selvom det er sommer. Derfor er regnmålere gode og effektive at have stående i haven på denne årstid. 

Få urtehaven til at blomstre om sommeren

En urtehave kan være en udfordring at passe. Derfor er regnmålere super gode til at gøre det hele lidt nemmere. Regnmålere kan give dig et realistisk billede af hvor meget vand der egentlig falder, på netop din grund.

Målingen fra en regnmåler vil ikke være lige så præcis som de offentlige målinger, men du kan komme overraskende tæt på, hvis bare du får placeret regnmåleren korrekt. 

 

Du kan få styr på vandmængden på de våde dage

Hvis du dyrker en smuk urtehave, så er det vigtigt at den ikke bliver overvandet. Det er også vigtigt at den ikke udtørre. Det er en balancegang, og det kan regnmåleren hjælpe dig med at få bedre styr på. 

Hvis det har været varmt og tørt vejr i flere dage, så er det vigtigt at du får givet din urtehave godt med vand. Hvis det derimod pludselig regner i sommermånederne, så er det vigtigt at du holder lidt igen med vandet, så du ikke dræber krydderurterne. 

Find en regnmåler der passer til din have

I dag kan du købe regnmålere i mange forskellige slags. Du kan finde regnmålere i et moderne design og et mere gammeldags design. Hvis du har haven fyldt med gamle rustikke krukker, så vil en regnmåler i et gammeldags design passe fint sammen med resten. 

Du kan også købe regnmålere med søde dyr på toppen, som eksempelvis køer, frøer, fugle eller noget helt fjerde. Find lige den regnmåler, som du bedst kan lide og som passer bedst til netop din haves stil og udtryk.